Supa de rosii

0
133

Clasica supa de rosii este intotdeauna o varianta sanatoasa si de success. Sunt sigur ca ii vei face pe cei dragi fericiti. Incearca si tu aceasta reteta!

INGREDIENTE

• 3 cepe
• 3 morcovi
• 1 pastarnac
• 1 telina
• 1 ardei gras rosu
• 1 ardei gras verde
• 2 linguri ulei
• 50 g orez
• 400 g rosii in bulion
• 100 g smantana
• sare
• verdeata

MOD DE PREPARARE

1. Se curata zarzavatul de supa (ceapa, morcovul, pastarnacul, telina si ardeiul gras), se spala, se taie in bucati mari si se pune la fiert.

2. Intr-un alt vas cu apa se pun rosiile si se lasa sa fiarba inabusit. Cand sunt bine fierte, se trec printr-o sita si se dilueaza cu supa de legume. Se adauga orezul si uleiul si se pune din nou la fiert. Se lasa 5 – 10 minute, de la primul clocot, pana ce fierbe orezul.

3. Se condimenteaza cu sare, iar cand se serveste se adauga smantana si se presara verdeata. Supa este gustoasa si rece.

LĂSAȚI UN MESAJ