Varza calita de POST

0
129

Aminteste-ti de gustul bunicii chiar si in perioada postului. Gateste cea mai buna varza fara carne, simpla si traditionala! De asemenea, o poti folosi doar ca garnitura!

Ingrediente:

  •  1 varză albă medie (între 1 și 2 kg)
  •  2 morcovi
  •  1-2 ardei grași
  •  1-2 cepe albe medii
  •  1-2 roșii medii
  •  2-3 linguri de sos de roșii
  •  ulei, sare, piper – după gust
  •  Ingredientul secret: boia afumată

Toacă ardeii, morcovii si ceapa. Pune-i la călit în puțin ulei, la foc mic spre mediu, într-un vas mai mare. Când s-au mai înmuiat, asezonează cu sare și piper și adaugă și roșiile tăiate cubulețe.

Pune și varza tocată în vasul în care călești legumele și amestecă ușor. Dacă nu încape toată din prima, pune cât încape și, pe măsură ce se înmoaie, mai adaugă din când în când. Adauga si pasta de rosii.

Lasă varza la călit la foc mic, amestecând din 10 în 10 minute, și las-o acoperită cu un capac, să nu se ardă și să lase singură zeamă. Spre final, mai poti adăuga și alte condimente – cimbru, frunză de dafin.

Noi am servit-o cu mamaliga traditionala! POFTA BUNA!

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentAripioare in sos de BERE
Articolul următorChiftelute de POST

LĂSAȚI UN MESAJ