Paste Carbonara

0
251

Vrei sa te bucuri de gustul autentic al pastelor Carbonara? Atunci prepara-le dupa reteta originala pe care o gasesti chiar aici!

Ingrediente:

  • 250g spaghete
  • 150g pancetta
  • 50g parmezan razuit
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei masline
  • sare, piper
  • 50ml smantana pentru gatit (Reteta originala are doar ou si parmezan)

Mod de preparare:

  1. Adaugati pastele in apa clocotita. Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
  2. Pancetta se taie fasii subtiri si se pune la prajit in ulei de masline, la foc mic, astfel inca grasimea sa se topeasca treptat si baconul sa aiba timp sa se prajeasca.
  3. Cand spaghetele sunt fierte, se strecoara de apa (pastrati 1/4 cana din apa in care au fiert) si se pun peste baconul care trebuie sa fie deja crocant. Se presara sare si piper  si se amesteca bine. Focul sub tigaia trebuie sa raman la mic ca sa nu facem omleta la pasul urmator.
  4. Se bat ouale si apoi se incorporeaza parmezanul in ele. Se toarna peste spaghete si se amesteca energic, pana spaghetele sunt acoperite de ou. Daca devin lipicioase cat timp amestecati, adaugati treptat apa in care au fiert spaghetele, pana sosul de pe spaghete arata cremos.
  5. Pentru cine doreste un sos si mai cremos si se abate de la reteta originala, poate adauga 50ml de smanatana lichida. Se serveste cu mult parmezan!

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentPaste cu zucchini si creveti
Articolul următorMidii cu Orez

LĂSAȚI UN MESAJ