Pizza de POST

0
334

Tii post sau esti vegetarian? Ai cateva legume proaspete prin bucatarie? Prepara rapid aceasta pizza de post si bucura-i pe cei din jur!

Ingrediente:

Pentru blat
  •  300 g făină
  •  3 linguri ulei de măsline
  •  1 lingură zahăr
  •  1 plic drojdie uscată
  •  1 praf de sare
Pentru umplutură
  •  sos marinara
  •  legume la alegere: porumb, ceapă, ardei, roșii, măsline, ciuperci
  •  brânză tofu
  •  oregano

Mod de preparare:

Blat: Amestecă făina, sarea, uleiul şi zahărul. Diluează drojdia uscată cu puţină apă caldă şi pune-o peste făină.

Frământă bine totul până obţii un aluat omogen, apoi presară puțină făină deasupra şi lasă la crescut într-un vas acoperit cu un prosop de bucătărie curat.

Când a crescut îndeajuns, se întinde cu sucitorul și se taie după cum dorești.

Umplutura:

Sosul marinara: incinge uleiul de măsline într-o cratiță. Adaugă usturoiul tocat și sotează-l 1 minut, amestecând continuu. Adaugă roșiile tocate bine, sare, oregano, piper, praf de ardei iute și amestecă bine. Pune crenguța de busuioc la suprafața sosului și împinge-o cu lingura înăuntru. Atenție, nu o tăia/toca, deoarece o vei scoate la final. Când clocotește ușor sosul, redu focul la mediu spre mic și lasă-l așa pentru încă 10-15 minute, să se îngroașe.

Întinde blatul și pune sosul deasupra. Pune legumele dorite peste (poti adauga ce legume doresti). Brânza tofu o poți fie da pe răzătoare, fie pusă felii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ