Supa crema de dovleac

0
175
Bowl of vegetarian pumpkin soup served with croutons and onion

Stim cu totii gustul dovleacului copt inca din copilarie! E timpul sa incerci o noua reteta in care DOVLEACUL este vedeta!

Ingrediente:

  • 500ml supa de zarzavat
  • o ceapa
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1/2 telina
  • 1 pastarnac
  • 2 cartofi
  • 800 g dovleac
  • 2-3 linguri smantana
  • 1 ardei iute
  • 3 felii de paine
  • seminte de dovleac
  • sare, piper alb

Mod de preparare:

Fa o supa de zarzavat din ce ai prin bucatarie!

Incinge 3-4 linguri de ulei. Caleste ceapa impreuna cu cei 8 catei de usturoi. Adauga telina si pastarnacul taiate cubulete, dar nu te chinui prea mult pentru ca le vom pasa la blender.

Adauga peste acest amestec dovleacul si cartofii si lasa totul la calit 10 minute,amestecand des. Adauga supa de zarzavat strecurata si lasa totul la fiert.

Dupa ce supa s-a racit putin, mixeaza totul la blender. Adauga sare, piper alb, jumatate de ardei iute tocat foarte marunt si 2-3 linguri de smantana pentru cremozitate.

Taie feliile de paine cubulete, stropeste-le cu putin ulei si baga-le 2-3 minute la cuptor. Semintele de dovleac se rumenesc 2-3 minute in tigaie.

Supa crema de dovleac se serveste cu seminte de dovleac prajite si crutoane! Noi am adaugat si putina ceapa verde tocata marunt!

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentTagliatelle cu somon afumat
Articolul următorBriose cu afine

LĂSAȚI UN MESAJ